Израел затяга въведената заради коронавируса карантина

Израел затяга въведената заради коронавируса карантина Израел затегна днес общата карантина в опит да овладее резкия ръст на новите случаи на коронавирус, а премиерът Бенямин Нетаняху обеща, че всички пълнолетни израелски граждани могат да бъдат ваксинирани до края на март, предаде Ройтерс.
С население от 9 милиона души, Израел е на челно място в света по бързина на ваксиниране, но броят на новозаразените нараства с близо 8000 души на ден, което е най-висок показател от месеци.
Израел въведе третата си карантина на 27 декември. Много израелци обаче пренебрегнаха ограниченията за пътуване и социална дистанция, предизвиквайки въвеждане на по-строги мерки, които ще включват повече полицейски пропускателни пунктове и затваряне на повечето училища и търговски обекти.
Новите разпоредби ще са в сила най-малко две седмици
В обръщение вчера Нетаняху посочи, че споразумението за доставка на ваксини с компанията "Пфайзер" (Pfizer Inc) означава, че всички израелци на възраст над 16 години ще могат да се ваксинират до края на март или дори по-рано.
"Като част от споразумението договорихме Израел да послужи като държава модел за света по бърза ваксинация на цялата страна", изтъкна Нетаняху в обръщението си, обещавайки ускорени доставки.
Израел получи вчера първата си доставка от около 100 000 дози от ваксината на компанията "Модерна" (Moderna Inc), отбелязва Ройтерс.
08.01.2021, 13:42 часа
779 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha