МВР: Най-много катастрофи с пострадали и жертви във Врачанско са станали в петък

МВР: Най-много катастрофи с пострадали и жертви във Врачанско са станали в петък

По дни от седмицата, най-авариен във Врачанско е бил петък, когато са настъпили общо 105 ПТП, с 3-ма убити и 31 ранени граждани през 2020 г., съобщиха от областната дирекция на МВР.
В събота са настъпили общо 96 ПТП, с 2-ма убити и 38 ранени граждани, а във вторник са настъпили общо 105, с 2 – ма убити и 35 ранени граждани.
Изводите, които правят от МВР-Враца са, че е необходимо е засилено полицейско присъствие в петък и събота, когато автомобилният трафик е най-голям интензитет. През почивните дни е необходимо да се наблюдават транспортните потоци и при необходимост да се регулира движението ръчно с цел недопускане на задръствания и тапи на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта.
Препоръките са към служителите от сектор „Пътна полиция“ - Враца, звената за ПК при РУ в областта, съвместно с сили на ТП и ООР при съответните районни управления в рамките на специализирани полицейски операции осъществяват контрол в дните с най-голяма концентрация на движението с посока от малките населени места към големите и обратно.
От полицията допълват анализът си с данните, че най-много ПТП са настъпили в светлата част на денонощието - общо 483 ПТП, при  които има 10-ма убити и  148 леко и тежко ранени.

10.01.2021, 13:40 часа
914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha