Заради валежите: Непрекъснато следят нивата на язовирите у нас

Заради валежите: Непрекъснато следят нивата на язовирите у нас Поради тежките метеорологични условия и валежи в цялата страна, от седмица министърът на икономиката Лъчезар Борисов е разпоредил създаването на щаб и е в непрекъснат контакт с всички структури към министерството, които имат отношение и следят за състоянието и нивата на язовирите, съобщиха от министерството на икономиката.
Министър Борисов е издал разпореждане, с което към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ е сформиран кризисен щаб, който да извършва 24-часово наблюдение към всички язовири, за които Агенцията отговаря за надзора. Служители на ДАМТН съвместно с ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, ГД "Национална служба "Гражданска защита" и института на БАН следят денонощно състоянието на язовирите в страната.
Сформирани са обходни екипи, които регулярно следят и подават необходимата информация към щаба. Предприети са всички превантивни мерки, като там където е необходимо, се прави контролирано изпускане на водните обеми от язовирите. Към този момент към наблюдаваните от щаба към ДАМТН язовири не са възникнали аварийни ситуации, посочват от Министерството на икономиката.
11.01.2021, 16:24 часа
775 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha