Румънската полиция погна български тираджии, возили мигранти

Румънската полиция погна български тираджии, возили мигранти Румънската гранична полиция залови през последните 24 часа 21 нелегални мигранти от Афганистан, Пакистан и Либия при опити да преминат нелегално румънско-унгарската граница, съобщава агенция Аджерпрес.
На граничен пункт Нъдлак 1 е бил проверен камион, превозващ хранителни стоки за Чехия, управляван от български гражданин. В ремаркето на камиона румънските гранични полицаи открили шестима мигранти от Афганистан и Пакистан на възраст от 14 до 22 години. Мигрантите били с подадени молби за убежище в Румъния, предаде БТА.
На граничен пункт Нъдлак 2 също в камион, управляван от български гражданин, били открити седем мигранти от Афганистан: един възрастен на 21 години и шестима непълнолетни, на възраст от 15 до 17 години, също с подадени молби за убежище в Румъния. Камионът превозвал метални тръби за Германия.
Днес сутринта в района на Нъдлак, на около 100 метра от границата с Унгария, румънската гранична полиция заловила в полето двама либийци, на възраст 17 и 22 години. Те възнамерявали да прекосят нелегално границата пеша.
На пункта Нъдлак 2 в камион, управляван от румънски гражданин, били открити шестима мигранти от Афганистан на възраст от 16 до 21 години, също с подадени молби за убежище в Румъния. Камионът превозвал авточасти за Унгария.
Във всички случаи, за които съобщава румънската гранична полиция, мигрантите са заплашени от наказателни дела за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а шофьорите могат да обвинени за трафик на мигранти, посочва Аджерпрес.

 
12.01.2021, 15:29 часа
548 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha