Оранжевите кодове изчезват от картата на България, дъждът спира

Оранжевите кодове изчезват от картата на България, дъждът спира Днес сутринта на места в източните райони все още ще превалява дъжд и сняг. Над останалата част от страната облачността през деня ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.
Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд на места все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, преди обяд временно силен запад-северозападен вятър. Температурите ще са без съществен дневен ход и към 14 ч. ще са между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, сутринта на места до 4 бала.
Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части - до силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и към 14 ч. на 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 7 градуса.
В четвъртък и петък температурите ще продължат да се понижават и вече ще бъдат малко по-ниски от обичайните за втората половина на януари. Вятърът ще е предимно от северозапад, умерен, в Дунавската равнина и източните райони - до силен.
В четвъртък, след временно намаление на облачността, от запад отново ще се заоблачи и след обяд ще завали сняг. Вятърът за кратко ще отслабне, без да стихва.
В петък преди обяд на места, главно в Родопската област и Югоизточна България, все още ще превалява сняг, а от северозапад облачността отново временно ще намалее. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, по Черноморието - около нулата. Максимални - предимно между минус 3 и и 2 градуса.
13.01.2021, 08:06 часа
420 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha