Камен Костадинов се завръща на бял кон в листите на ДПС

Камен Костадинов се завръща на бял кон в листите на ДПС Един от тараните в ДПС – Камен Костадинов, се връща в листите на партията, разкриха пред Lupa.bg членове на движението. Най-вероятно Костадинов ще бъде водач на листата в Бургас – какъвто беше и на предишните парламентарни избори през март 2017 г.
Още в първите дни на 44-тото Народно събрание той напусна парламента заради скандала със съпартиеца му Ангел Исаев. Тогава Исаев стана депутат с помощта на преференция, въпреки че според правилата в ДПС преференции на случаен принцип не се допускат. Той отказа да се съобрази с това и в резултат беше изключен от парламентарната група на партията. Вината му обаче беше поета от Камен Костадинов.
„Водачът на листата има отговорността за поведението на хората в нея. Чрез своите действия искам да дам модел на поведение“, обясни преди четири години Костадинов. Сега обаче партията е решила да го върне на бял кон в парламента.
По неофициална информация като цяло квотата на етническите българи на избираеми места щяла да претърпи размествания. Очаква се ДПС да вкара в Народното събрание и Станислав Анастасов.
За кратко той беше министър на околната среда и водите в кабинета на Пламен Орешарски, а на последната конференция на ДПС стана и зам.-председател на партията.
Титуляр в групата на движението остава и друг зам.-шеф на ДПС - Йордан Цонев. За сметка на това обаче столът на Велислава Кръстева, която влезе като водач на плевенската листа, се клател и вероятността този път да не бъде номинирана била 50/50. Сред членовете на ДПС се говори, че тя е в конфликт с председателя Мустафа Карадайъ и била в партийна изолация. Вместо нея най-големи шансове да оглави плевенската листа имал Митхат Метин.
Неизменно в листата на ДПС и този път щял да присъства депутатът Делян Пеевски.
13.01.2021, 15:53 часа
2037 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha