Трима с британския щам на коронавируса засечени в Унгария

Трима с британския щам на коронавируса засечени в Унгария Новият вариант на коронавируса, който се предава по-лесно и който бе засечен първо във Великобритания, вече е открит и в Унгария, съобщиха здравните власти в Будапеща, предаде Ройтерс. Това става седмица след като страната вдигна забраната върху пътническите полети от Острова.
Правителството на премиера Виктор Орбан миналата седмица продължи частичната карантина, въведена в началото на ноември, до началото на февруари, за да попречи на разпространението на инфекцията. Започна, макар и доста бавно, ваксиниране на населението.
Новият вариант на вируса е бил засечен в проби от трима заразени, съобщи главната здравна инспекторка Сесилия Мюлер. „Беше ясно, че няма как да се избегне появата му и у нас, в Унгария“, каза тя.
Въпреки забелязващия се напоследък спад в броя на активните случаи и на хоспитализираните Мюлер подчерта, че не може да се препоръча разхлабване на действащите ограничения.
До днес в Унгария - страна с 10-милионно население - са регистрирани 345 710 заразени с коронавируса от началото на пандемията и 10 948 смъртни случая. Хоспитализираните с COVID са близо 5000, което е сериозно бреме за здравната система.
13.01.2021, 16:18 часа
171 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha