Година след зверското убийство на Андреа в Галиче баща й повтори: Ние държава нямаме!

Година след зверското убийство на Андреа в Галиче баща й повтори: Ние държава нямаме! С трогателен пост бащата на жестоко убитата Андреа от Галиче припомни вчера на двама от най-влиятелните мъже в държавата за дадените от тях обещания.
„След убийството на детето ми казах, че ние държава нямаме. В онзи момент моите думите прозвучаха като бич за институцията, която главният прокурор Иван Гешев представлява.
Една година след това отново мога да кажа, че ние държава нямаме, защото законите са така направени, че да служат в полза на всички, които са от другата страна на закона, а са в ущърб на всички почтени хора. Г-н Главен прокурор, г-н Премиер спазете мъжката си дума, дадена пред мен и пред цяла България - за по-тежки законови наказания за непълнолетните убийци и поправката „Андреа“ да не е само обещание, а факт!“, написа Асен Руменов.
Точно преди една година Иван Гешев бе в Галиче във връзка с жестоко убийство на 18-годишно момиче, извършено в селото на 11.01.2020 г. Тогава главният прокурор заяви, че ще бъде направено всичко възможно престъплението да бъде разкрито и извършителят да бъде наказан.
„Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата“, каза той.
Аксел Олеков получи присъда от 18 г. „Лишаване от свобода“, но обещаната промяна на чл. 63 от НК, касаещ непълнолетните престъпници, продължава да не е гласуванa.
14.01.2021, 16:07 часа
1099 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha