Арестуваха сръбски общинари за далавери с България

Арестуваха сръбски общинари за далавери с България Рано тази сутрин бяха задържани няколко служители от общинската администрация, включително и председателят в град Сурдулица, в Западните покрайнини. Градът се намира в близост до българската граница. Информацията бе потвърдена официално от разследващите органи в Сърбия и прокуратурата, предава БГНЕС.
Арестите са били извършени от Дирекцията за борба срещу корупцията в град Ниш. Оттам отказват да уточнят колко лица са задържани, но подчертаха, че става въпрос за доста хора, включително и председателят на общината.
Всички те са обвинени в злоупотреба при изпълнението на проекти по европейската програма на Института за публична администрация /ИПА/ за трансгранично сътрудничество през изминалите години. Българският партньор - община не се посочва в информацията. Сред арестуваните е и отговарящият за обществените поръчки в Сурдулица.
Сред арестуваните са Даниел С., Сладжан М. и Оливер В. Срещу тях е повдигнато обвинение за пране на пари при изпълнението на проектите. Според разследващите през 2014 г. те са приели офертата на фирма от Неготин, която е била с близо 29 000 евро по-висока от тази от Църна трева, която е била с напълно изрядна документация и е предложила най-ниска цена.
Тепърва се очаква да излиза информация за злоупотребите, разкрити от службите на Сърбия.
14.01.2021, 16:46 часа
577 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha