Официално! Румен Радев обяви датата на парламентарните избори /видео/

Официално! Румен Радев обяви датата на парламентарните избори /видео/ "Уважаеми сънародници, обръщам се към вас в ден, когато последиците от наводненията в страната не са отминали и хиляди хора посрещнаха тревожни тъмни студени нощи заради стихията и очакват подкрепа", заяви президентът Румен Радев в своето обръщение към народа от "Дондуков 2".
Изборите придобиват съдбовно значение, каза президентът и добави, че от отговорността на институциите зависи съхраняване на здравето на хората.
"Благодаря на всички, които се отзоваха за поканата ни за консултация", заяви той и учотни, че си е проличало, че въпросите са повече от отговорите,
Радев уточни, че са необходими адекватни мерки за преодоляване на системните проблеми в изборите.
"Всеобщ е консенсусът, че отговорните органи трябва възможно най-рано да обявят ясни здравни мерки", добави той.
"Пандемията освен предизвикателство показа, че може да се използва като възможност, защото се вижда, че в условия на пандемия се взеха дълго отлагани решения", каза той.
"Бях уверен писмено от ЦИК, че последната партида машини ще се доставят до 25 дни преди изборите. Очаквам комисията в кратки срокове да даде възможност на всички политически субекти да участват в процеса на сертифициране и тестване, да разгърне активна кампания и да информира гражданите за машинния вот. Очаквам да предприеме действия за актуализация на избирателните списъци", добави Радев.
Събитията от м.г. показаха, че българите очакват промяна и връщане към демокрацията. Това е кауза, която винаги съм подкрепял, каза още той.
Днес подсписах указ за провеждане на парламентарните изборите на 4 април. 
Припомняме, че през последните два дни държавният глава се среща с представители на различните партии с цел консултации и обсъждане на подготовката на избори по време на пандемия.


14.01.2021, 17:10 часа
1203 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha