Заловиха българин на румънско-унгарската граница, превозвал нелегални мигранти

Заловиха българин на румънско-унгарската граница, превозвал нелегални мигранти Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция Аджерпрес.
Девет от заловените са открити в камион, управляван от български гражданин, предава БТА.
Румънската гранична полиция в окръг Бихор съобщи, че в румънски камион са открити 18 мигранти от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина на възраст между 10 и 40 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа.
Граничната полиция в окръг Арад е открила при проверка на камион, управляван от български гражданин, шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни - на възраст от 14 до 17 години. Пълнолетните мигранти също били с подадени молби за убежище в Румъния.
На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.
По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите - за трафик на мигранти.
15.01.2021, 14:18 часа
658 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha