Отново протест в Брестовица заради лошо качество на водата

Отново протест в Брестовица заради лошо качество на водата

Жители на пловдивското село Брестовица излязоха на втори протест срещу качеството на питейната вода.  Те се организираха да се съберат на протеста в групи по 15 души, за да спазят противоепидемичните мерки.
Жителите се събраха в центъра на селото, за да изразят своето недоволство срещу цената на водата, която продължават да плащат, въпреки че тя е с наличие на манган. Последните проби сочат, че нормите на манган са надвишени 32 пъти. От ВиК - Пловдив казват, че решението на проблема е нов водоизточник и нов водопровод. Това обаче изисква пари и време, посочват хората от  Брестовица. 
От водното дружество осигуряват питейна вода с една водоноска, която не е достатъчна за всички над 4 000 жители. Възрастните хора пък не биха могли да носят водата си, твърдят протестиращите. 
"От ВиК поеха ангажимента пред мен и областния управител да се вземат няколко мерки, като след излизане на становището на комисията вероятно ще бъдат подменени водоизточниците или изолирани. Оттам идва следващия етап с подмяната на довеждащия водопровод. Тази подмяна е по-трудна и вероятно ще са нужни повече средства.", обясни кметът на с. Брестовица Любо Радев.
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева увери, че по проблема се работи още от лятото.

16.01.2021, 12:50 часа
194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha