Мая Манолова: Ако Бойко Борисов не спечели изборите, ще режисира политически хаос

Мая Манолова: Ако Бойко Борисов не спечели изборите, ще режисира политически хаос „Ако Борисов не спечели изборите с манипулации, той вече подготвя и режисира политически хаос в страната. За него предстоящите избори са на живот и смърт. Той не може да спечели изборите по честен начин, затова беше отменено машинното гласуване преди местните избори, затова се впрягаше целият ъндърграунд да купува гласове в столицата“, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНТ.
Тя заяви, че „Изправи се.БГ“ е готова за изборите и си поставя високи цели – да бъде сред първите четири политически сили. По думите й 4 април ще е велик ден за демократите, в който ще се освободим от Бойко Борисов.
Манолова беше категорична, че „Изправи се.БГ“ под никаква форма и по никакъв повод няма да прави коалиция с ГЕРБ и призова останалите политически сили да заявят с кого ще се коалират.
Още един ден на това правителство на власт прави България най-бедната, най-болната, с най-висока смъртност, с все повече фалиращи фирми и семейства заради тоталната липса на мерки за подкрепа на хората и на малкия и средния бизнес, категорична е Манолова.
По думите й ЦИК изпълнява мокра поръчка на Борисов в плановете му за политически хаос и умишлено въвежда гражданите в заблуждение за Изборния кодекс. Абсурдна и опасна е тезата на председателя и на говорителя на ЦИК, че контролните разписки от машинното гласуване трябва да бъдат ръчно преброявани по партии и преференции, това обезсмисля машинното гласуване и отваря врата за същите, както и досега манипулации при преброяването. С тези си твърдения председателят и говорителят на ЦИК са в пълно нарушение на Изборния кодекс. Въпреки че знаят, че като приключи изборният ден, се опаковат разписките, отстраняват се от масата за броене и остава машинният протокол и двамата продължават да твърдят, че трябвало да има ръчно преброяване на контролните разписки, каза Манолова.
Тя посочи, че Борисов се страхува от гласуването по пощата за българите в чужбина, от видеонаблюдението, от машинния вот и от равния достъп на извънпарламентарните сили до медии, защото не може да печели избори по честен начин. Манолова се обърна с апел: „Граждани, гласувайте! Само висока избирателна активност може да свали това управление!“
Попитана за коалиция около ГЕРБ или около БСП, тя каза, че това биха били коалиции около статуквото, докато „Изправи се.БГ“ ще работи за мнозинство на почтените и обединение срещу статуквото.
Тя нарече „вулгарна“ и „очерняща“ кампанията с лични нападки и обиди срещу себе си и семейството си в един от кафявите сайтове, официоз на властта и добави, че е завела шест дела за 300 хил. лв. за лъжите по неин адрес в тези канали. Манолова посочи, че категорично не отговарят на истината твърденията в тях, че Бойко Борисов я е спасил от рак чрез операция в Германия и благодари поименно на българските лекари, които са я лекували. Тя опроверга и невярната информация в тези канали, че се развежда и обърна внимание, че след изборите ще се направи пълна ревизия на публичните средства, които правителството е наливало в тези канали.
17.01.2021, 13:55 часа
1149 2
Коментари

Кака Мая

17.01.2021, 20:48 часа
Съгласен съм кака Мая,тулупа ако олекне от властта ще пукне за нула време,този човек се е сраснал с властта!!!Извън властта за нето няма живот!

Кака Мая

17.01.2021, 18:41 часа
Гледам и я слушам, нещо ми говори за жена в напреднал стадий на шозофрения- гвори като грамофонна плоча и си вярва, щото не се чува какво говори
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha