В Берковица спасиха от измръзване обявен за издирване човек /снимки/

В Берковица спасиха от измръзване обявен за издирване човек /снимки/ В Берковица спасиха от измръзване обявен за издирване човек, научи агенция BulNews.
Кристина Бончева, Виктория Иванова, Благовест Георгиев и Георги Раденков са героите, които помогнали на 83-годишния Григор Миронов в мразовитата нощ на 12 януари. В 4 ч. сутринта Георги Раденков видял човек, паднал на снега край пътя в Берковица. Неговата спътничка Кристина Бончева не се замислила и спряла с автомобила си.
„Човешко е да помогнеш в такъв момент“, казва тя.
Младите хора открили стария човек мокър и премръзнал, и веднага се отзовали да му помогнат. От отговорите на мъжа обаче, младежите разбрали, че за него е трудно да посочи данни за себе си и поели към районното управление на МВР в Берковица.
Оказало се, че дядо Григор е обявен за издирване от близките си, след като преди седмица напуснал дома си в София без ключ и телефон, и без да уведоми никого. Така младежите успели да помогнат на човека в беда и да сбъднат молбите на близките му да се прибере у дома.
Семейството търсило дядото навсякъде, но така и не го открило. Въпреки че възрастният мъж страда от деменция, не е изчезвал досега. Близките му сигнализирали в полицията и започнали да чакат.
Остава загадка как самичък дядо Григор е успял да пропътува 87 км. С метрото е успял да стигне до гарата, но там следите му се губят. Вероятно у възрастният мъж е надделял инстинктът да се върне в родното си село Мездрея.
Кристина Бончева споделя, че благодарността в очите на възрастния човек и на неговите близки е най-хубавият и най-ценният подарък, който някога е получавала. Състраданието и милосърдието, проявени от младежите, са признак на благородство и самоотверженост, на съпричастност и човешка взаимопомощ.
 
19.01.2021, 12:38 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha