Ресторантьори: Не отворят ли заведенията, предприемаме италианския сценарий

Ресторантьори: Не отворят ли заведенията, предприемаме италианския сценарий Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорните министри, за да разговарят за отварянето на заведенията и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа. 
"Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел. До понеделник ще се вземе решение. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища'", каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. 
Припомняме, че на 15 януари стотици ресторанти в Италия отвориха врати без притеснение от санкциите. Неподчинението им беше в знак на протест срещу противоепидемичните мерки, които според собствениците убиват бизнеса и ограничават правата и свободата на хората.
"Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим дори при 50% от капацитета. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафенета и сладкарници. Властите предлагат това да се случи на 18-20 февруари", каза Алибегов.
"В началото, като се отворят заведенията, едва ли някой мисли, че веднага ще се напълнят. Не, ще има период на адаптация. Съгласни сме с всичко, свързано с работа за нас и служителите ни", заяви Алибегов. По думите му заетите в бранша не са съгласни завденията да затварят преди 23.30 ч.
Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България подкрепи изказването на Алибегов.
19.01.2021, 16:48 часа
996 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha