Байдън връща САЩ в СЗО и Парижкото споразумение за климата

Байдън връща САЩ в СЗО и Парижкото споразумение за климата Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън планира да издаде заповеди за възстановяване участието на държавата в Парижкото споразумение за климата и Световната здравна организация (СЗО), обявиха негови съветници, цитирани от АФП.
Байдън ще се подпише под 17 заповеди и действия часове след встъпването си в длъжност като 46-ия президент на САЩ, прекратявайки политики на президента Доналд Тръмп. Той също ще предприеме действия в сферата на имиграцията, околната среда, борбата с коронавируса и икономиката, добавиха съветниците.
На първия ден демократът също ще отмени забрана за посещения на граждани от няколко мюсюлмански държави, а също така ще спре строителството на стената по американско-мексиканската граница.
Байдън ще задължи американците да носят маски във федерални учреждения като част от борбата с коронавируса, ще защити природните резервати, премахнати от Тръмп и ще защити милиони американци, които не могат да си платят ипотеките.
Новоизбраният президент също планира да изпрати законопроект в Конгреса за промени в имиграционната политика и да се открие възможност на милиони нелегални имигранти да получат гражданство.
Байдън не само ще предприеме действия за възстановяване на нанесените от администрацията на Тръмп щети, но и страната ни ще тръгне напред, поясниха представителите.
20.01.2021, 13:38 часа
577 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha