Намериха 600 кг сирене с изтекъл срок на годност в склад в Пловдив

Намериха 600 кг сирене с изтекъл срок на годност в склад в Пловдив 600 кг сирене с изтекъл срок на годност са открити при проверка на склад на едро в Пловдив, установиха от "Икономическа полиция" и други контролни органи, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пловдив.
По време на специализирана акция, извършена съвместно със служители на Областна дирекция за безопасност на храните - Пловдив са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти.
В един от обектите в областния град е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.
Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на „Икономическа полиция” са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.
Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.
20.01.2021, 15:29 часа
571 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha