Удар на полицията край Бойчиновци! Разбиха най-голямата нарколаборатория в региона за последните 20 години /снимки/

Удар на полицията край Бойчиновци! Разбиха най-голямата нарколаборатория в региона за последните 20 години /снимки/ Огромна нарколаборатория e разбила снощи полицията в Монтана, съобщи на пресконференция шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Пламен Томов.
Ударът е направен след сигнал, като има заподозрян, но задържани няма. Лабораторията била вързана незаконно към ел. мрежата, уточни той.
Снощи екипи на криминална полиция и униформени служители на МВР от участъка в Бойчиновци са нахлули в бившия цех за алуминиеви отливки, недалеч от града. Криминалистите имали оперативната информация, че помещението е превърнато в оранжерия за отглеждане и сушене на канабис.
На мястото са били открити 600 растения, 52 килограма зелена маса и 13 килограма суха тревна маса. Според ст. комисар Томов дрогата е с високо качество и стойността й е около 50 000 лева.
Образувани са три досъдебни производства – за съхранение на наркотици с цел разпространение, за отглеждане на наркотични вещества и за кражба на ел. енергия.
Тепърва експертизи ще се произнасят за чистотата на канабиса, както и за стойността на оборудването.
„Инсталацията беше впечатляваща. Иззети са релета с таймери, осветителни тела, въздуховоди, климатици", каза окръжният прокурор Росен Петков.
По данни на полицията и прокуратурата това е най-голямата нарколаборатория, откривана в региона за последните 20 години.
Наблюдаващ прокурор по делото е Лилия Илиева.
20.01.2021, 15:18 часа
7626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha