От прокуратурата разкриха подробности за нарколабораторията в Бойчиновци

От прокуратурата разкриха подробности за нарколабораторията в Бойчиновци От прокуратурата излязоха с подробности за нарколабораторията в Бойчиновци. 
След сигнал, подаден в ОДМВР – Монтана за нелегална нарколаборатория вчера са извършени претърсвания и изземвания в масивна двуетажна сграда в Бойчиновци, кв. Огоста - бивш леярен цех за алуминиеви изделия собственост на Г. Ф., жител на Монтана, съобщават от държавното обвинение.

Удар на полицията край Бойчиновци! Разбиха най-голямата нарколаборатория в региона за последните 20 години /снимки/

В помещението на първия етаж са намерени 237 бр. тревисти растения от рода на конопа, засадени в пластмасови кофи, 13 броя трансформатори с различна мощност, 18 броя осветителни тела, 2 броя вентилатори, 3 бр. пластмасови туби, съдържащи синьо-зелена течност. 
На втория етаж и в мазето са намерени освен посоченото количество, установено впоследствие на 13 кг. канабис, както и рефлектор, 5 броя полиетиленови чували с растения, 5 броя полиетиленови използвани ръкавици, 31 броя крушки, 20 броя трансформатори,19 броя рефлектори.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 354а, ал.1 и 354 в, ал.1 от НК – за държане на наркотични вещества с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на законовите разпоредби.
Предстои извършване на още следствени действия за изясняваме на обстановка. 
21.01.2021, 11:05 часа
1735 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha