Митничари намериха близо 400 кг незаконен тютюн в обор в Белослатинско /снимки/

Митничари намериха близо 400 кг незаконен тютюн в обор в Белослатинско /снимки/ Митничари са намерили близо 400 кг тютюн без платен акциз в обор в Белослатинско, научи агенция BulNews.
В понеделник митнически инспектори от сектор Оперативен контрол - звено Свищов на отдел „Митническо разузнаване и разследване – Дунавска“ извършили проверка в стопанска постройка в село Габаре.  
Сградата се използва за отглеждане на овце и биволи. В долепена до нея помощна постройка е обособено помещение за обработка и рязане на тютюн. На адреса били открити 11 чувала нарязан тютюн с общо тегло около 100 кг. На място и в паркиран до сградата микробус митническите служители намерили още 14 бали ненарязан тютюн с тегло около 300 кг. Сред намереното оборудване в нелегалния цех е машина за рязане на тютюневи листа, две газови бутилки, три газови горелки, електронна везна и три варела, използвани за овлажняване на листата. По време на проверката на адреса са установени четири лица, като едно от тях посочва, че откритата акцизна стока е негова.
За случая е уведомен разследващ митнически инспектор.
Образувано е досъдебно производство по описа на териториален отдел Митническо разузнаване и разследване-Дунавска под надзора на Районна прокуратура-Враца, ТО Бяла Слатина.
21.01.2021, 11:34 часа
1449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha