Община Мездра и БЧК зарадваха с подаръци екипа на АГ отделението в местната болница за Бабинден /снимки/

Община Мездра и БЧК зарадваха с подаръци екипа на АГ отделението в местната болница за Бабинден /снимки/ Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския червен кръст (БЧК) изненадаха приятно с подаръци екипа на Акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в града за Деня на родилната помощ - 21 януари, съобщиха от местната управа.
Кметът Иван Аспарухов, заместник-кметът „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“ Нели Минева и председателят на Общинския съвет  на БЧК Наталия Христова-Горанова поздравиха акушер-гинеколозите и специалистите по здравни грижи по случай Бабинден. В унисон с противоепидемичните мерки, това стана на открито, пред входа на общинската болница. 
От името на Община Мездра Аспарухов връчи на завеждащия отделението д-р Владимир Цеков и на старшата акушерка Елена Шифелбайн поздравителен адрес и дърворезбована икона на Св. вмчк Мина̀, считан за покровител на семейството.  
„Приемете нашата признателност и уважение за неуморния труд и грижи, които полагате за сбъдването на най-съкровената за всяко семейство мечта - да имат дете, да бъдат родители, се казва в поздравителния адрес. 
Благодарим Ви за Вашия професионализъм, всеотдайност и отговорно отношение, които проявявате при изпълнението на своя дълг и призвание - да бдите за здравето на новородените и на техните майки. 
Бъдете здрави, удовлетворени от добре свършената работа и все така отдадени на благородната си мисия да дарявате живот!“ 
Наталия Христова-Горанова подари от името на БЧК на всички акушер-гинеколози, акушерки и санитарки по едно саксийно цвете зюмбюл, символ на пролетта, с пожеланието да са живи и здрави и да продължават да даряват радост на хората, както и досега. 
От името на своите колеги д-р Цеков благодари на Община Мездра и на БЧК за оказания жест на внимание. 
През миналата година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Мездра са се родили 141 бебета, а от началото на тази година новородените са 6 - 3 момченца и 3 момиченца. 
С пресъздаване на народни обичаи, характерни за Бабинден, в мездренското село Царевец също отбелязаха един от най-жизнерадостните „женски” празници в календара. По традиция организатори на честването бяха Кметство Царевец и НЧ „Просвета-1928”.
21.01.2021, 12:44 часа
680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha