Осъдиха софиянец, разпространявал порнографски материали

Осъдиха софиянец, разпространявал порнографски материали По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе признат за виновен подсъдим за това, че разпространявал порнографски материали, както и за това, че държал порнографски материали, съобщиха от обвинението.
В периода от 4 януари 2020 г. до 10 март 2020 г. в дома си в София, подсъдимият е разпространявал (свалял, записвал, споделял с множество неустановени лица) порнографски материали.
Чрез настолен компютър, свързан с интернет, и инсталирана програма, предназначена за обмяна на файлове между отделни потребители по технологията „peer to peer” (от точка до точка), той свалил общо 152 фото и видео файлове, за създаването на които били използвани лица с неустановена самоличност, ненавършили 18-годишна възраст, и лица, които изглеждат такива.
Той избрал и изтеглил порнографските материали и по този начин, чрез стартиране на програмата и изтегляне на файловете, той разпространил чрез интернет порнографските материали (152 фото и видеофайла с различни наименования, формат, размер и описание).
В периода 20 август 2017 г. - 10 март 2020 г. в дома си в София, той държал върху дисково пространство в компютъра си порнографски материали - 1878 фото и видеофайла с различни наименования, формат, размер и описание, за създаването на които били използвани лица с неустановена самоличност, ненавършили 18-годишна възраст, и лица, които изглеждат като такива.
Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения. Наложил му е едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от пет години, както и глоба от 4000 лева.
Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.
21.01.2021, 15:46 часа
652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha