Спасиха 7 китайски миньори, затрупани преди 14 дни в златна мина

Спасиха 7 китайски миньори, затрупани преди 14 дни в златна мина Китайски спасители успяха да извадят на повърхността седем от 22-та миньори, затрупани след експлозия преди 14 дни в златна мина в северната провинция Шандун, съобщи китайската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.
Кадрите показаха първия от спасените при изваждането му от мината. Мъжът беше изведен с черна превръзка на очите и изключително отслабнал. По-късно бяха извадени още трима от друга галерия в мината, един от които е ранен. След това бяха извадени още трима от същата галерия.
Спасителите поддържат контакт по телефона с останалите, затрупани на 580 м дълбочина, и вече успяват да им доставят храна, вода и дрехи.
Първият спасен днес миньор се е намирал в сектор по-близо до повърхността.
Смята се, че при експлозията на 10 януари, докато мината още се строеше, е загинал един човек. Съдбата на останалите 11 е неизвестна, съобщава Асошиейтед прес.
Шахтата на мината е блокирана на 350 м под повърхността от 70 тона отломки. Спасителите прокопаха допълнителни шахти с цел да комуникират с оцелелите.
Мениджърите на мината са задържани, защото са се забавили над 24 часа, преди да съобщят за инцидента. Причината за експлозията не се съобщава.
24.01.2021, 10:24 часа
162 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha