Невиждани безредици в Нидерландия от 40 г. насам /снимки/

Невиждани безредици в Нидерландия от 40 г. насам /снимки/ Холандският полицейски синдикат NPB предупреди, че могат да възникнат още безредици по време на демонстрации срещу карантинните мерки, пише "Гардиън".
Властите извършиха стотици арести в няколко населени места през уикенда.
"Не сме виждали толкова много насилие от 40 г.", коментира пред телевизионната програма Nieuwsuur Коен Симерс, член на Изпълнителния съвет на синдиката.
Полицията използва водно оръдие, кучета и конна полиция за разпръскване на протест в централната част на Амстердам в неделя следобед.
Близо 200 души, някои от тях хвърляха камъни и пиротехнически средства, са задържани в града.
В южния град Айндховен бяха разграбени магазини на железопътна гара, а също така бяха подпалени автомобили и велосипеди.
След като полицията обяви, че демонстрантите нарушават наложените от властите ограничения в борбата с коронавируса, "те извадиха оръжия от джобовете си и веднага атакуваха полицията", коментира кметът на Айндховен.
Премиерът Марк Рюте осъди безредиците като "престъпно насилие". По думите му това няма нищо общо с протест. Според него безредиците са затвърдили необходимостта от вечерен час.
25.01.2021, 14:58 часа
971 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha