12 видински фирми са получили 48 хил. лева от НАП по програма за подкрепа

12 видински фирми са получили 48 хил. лева от НАП по програма за подкрепа 2 223 фирми са почили плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал в размер на 22.2 млн. лева по-малко от 168 часа след крайния срок за подаване на проектни предложения. Тези дружества са преминали автоматизирана софтуерна проверка, която сочи пълно съответствие на посочените в заявленията данни с наличните в НАП. В тази група попадат 12 фирми, регистрирани в област Видин, а получените от тях средства са в размер на 48 хил. лева, съобщиха от видинския офис на приходната агенция.
До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през изминалата седмица, за които след автоматизирана проверка има пълно съответствие на данните, допълват от НАП. Списък на одобрените до момента кандидати се съдържа в заповед на изпълнителния директор на НАП – https://nap.bg/page?id=799, достъпна на сайта на приходната агенция. Дружествата, за които предстои да бъдат одобрени за подкрепа, ще бъдат включени в нова заповед до края на седмицата.
На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, които не са включени в заповедите, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП, като при необходимост от тях ще бъдат поискани допълнителни уточнения чрез системата ИСУН по електронната им поща.
Над 8 100 търговци кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16.30 ч. на 20 януари, когато изтече крайният срок за кандидатстване. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лева, припомнят от НАП.
27.01.2021, 14:10 часа
349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha