Милица Мирчева за втора поредна година е Спортист №1 на Община Мездра /снимки/

Милица Мирчева за втора поредна година е Спортист №1 на Община Мездра /снимки/ Най-добрата българска атлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева беше определена за Спортист №1 на Община Мездра за 2020 г. Родената в Добрич състезателка на СК „Атлет“ оглави класацията с 99 точки от 100 възможни. Милица печели това отличие за втора поредна година. Тя не можа да присъства на награждаването, тъй като е на подготвителен лагер във Велинград. Наградата получи треньорът й Йоло Николов, който благодари от нейно име на Община Мездра за оказаната чест и признание.
Подгласник на Мирчева в анкетата стана деветкратният Спортист №1 на Мездра Митко Ценов 9СК „Атлет) с 89 т., а на трето място се нареди националният състезател по хандбал при юношите до 18 г. Божидар Симеонов (ХК „Локомотив“) със 73 г.
В десетката на най-добрите спортисти на общината влязоха също Мартин Балабанов (СК „Атлет“) с 65 т., Йордан Тонов (ХК „Локомотив) с 43 т., Мелани Венциславова (СК „Атлет“) с 41 т., Мирослав Спасов (СК „Атлет“) с 28 т., Тошко Кирков (ШК „Локомотив“) с 25 т., Илиян Младенов (ХК „Локомотив“) с 23 т. и Лионел Матадос (ОФК „Локомотив“) с 21 т.
“Треньор на годината” за рекордната единадесета поредна година, стана Йоло Николов (СК „Атлет“). Под негово ръководство през 2020 г. Милица Мирчева, Мирослав Спасов, Иво и Мартин Балабанови спечелиха 10 медала - 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови на Националните шампионати за мъже и жени и за юноши ст. възраст в зала и на открито, два медала на Балканиадата по полумаратон, постигнаха силни резултати и завоюваха призови места на международни турнири и маратони, както и в състезанията от веригата „Рън България“.
„Благодаря, че оценявате нашите усилия да поддържаме едно високо, поне европейско ниво, каза на церемонията Йоло. Община Мездра може да е малка община и да няма финансовите възможности на по-големите общини, но през годините е доказала, че цени труда и упоритостта на своите спортисти. Ще направим всичко възможно да ставаме все по-добри, да привличаме все повече млади хора да спортуват и да се развиват. И, дай боже, да имат големи успехи на олимпийски игри, на световни първенства - и ние да се гордеем с това нещо!“.
  За “Отбор на годината” беше определен мъжкият тим на ХК „Локомотив” с треньор Евгени Йоловски, който през настоящия сезон за пръв път в историята на клуба се състезава в най-висшето ниво на българския хандбал - „А“ РХГ. Хандбалният клуб печели това отличие за седми път. Йоловски благодари за подкрепата, която Община Мездра оказва на отбора и увери, че ще продължат да се борят, за да могат в края на сезона да заемат достойно място сред хандбалния елит на страната.
На церемонията бяха връчени и две специални награди: на прокурор Евтим Евтимов - за принос в развитието на организираното туристическо движение в общината, и на детския тим на ОФК „Локомотив“ - момчета, родени през 2010 г. - за най-перспективна детско-юношеска формация. Отличието получиха капитанът на подрастващите футболни таланти Марчело Атанасов и треньорът Стоян Стоянов.
Наградите на призьорите връчиха кметът на Мездра Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът Нели Минева и секретарят на Общината инж. Светлана Мицева. Водещ на церемонията беше Валерия Йорданова, мл. експерт „Туризъм“ в Община Мездра.
Аспарухов благодари на всички спортисти, треньори и деятели, че въпреки извънредните условия, в който работят вече близо една година, продължават да разнасят спортната слава на община Мездра. Той увери, че ръководената от него администрация, заедно с Общинския съвет, ще подпомагат и занапред финансово спортните клубове. За да могат да се развиват, да участват в състезания и да постигат още по-големи успехи.     
 
28.01.2021, 12:18 часа
765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha