Глобиха съпругата на Навални с 20 хил. рубли

Глобиха съпругата на Навални с 20 хил. рубли Московски съд глоби днес с 20 000 рубли съпругата на опозиционера Алексей Навални Юлия като нарушила правилата за организиране или провеждане на митинги, съобщи ТАСС, като се позова на пресслужбата на съдилището.
Юлия Навалная бе задържана вчера на неразрешено шествие до московския следствен изолатор, където държат под стража съпруга й, доставена в полицията, а после освободена срещу задължение да се яви при поискване. Тя бе задържана и при аналогичен протест в защита на Навални на 23 януари и освободена, без да й се съставя протокол.
За участие в неразрешени акции в Русия виновните подлежат на отговорност, включително наказателна, отбелязва агенцията.
Според неправителствената организация ОВД-инфо над 5300 участници в протести са задържани вчера в цяла Русия - рекорд в съвременната история на страната, съобщават правозащитниците, цитирани от Франс прес.
Близо 1800 са били задържаните в Москва, а около 1200 - в Санкт Петербург.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече тези репресии оправдани и заяви пред журналисти, че в проявите са участвали "доста нехранимайковци и провокатори, повече или по-малко агресивни спрямо силите на реда".
Има огромен брой кадри, на които се виждат нападения срещу полицаи и бойци от специалните сили ОМОН, добави той.
С призива си към президента на САЩ Джо Байдън да наложи санкции на няколко десетки руски бизнесмени и политици, Фондът за борба с корупцията на Алексей Навални потвърди по този начин дадения му от руските власти статут на чуждестранен агент, заяви Песков.
По време на вчерашните протести нямаше масови задържания на журналисти, като цяло никой не им пречеше да работят, каза още говорителят на Кремъл.
Прессекретарят на държавния глава посочи в отговор на въпрос, че не знае дали президентът Владимир Путин е посещавал двореца в Геленджик на черноморския бряг. Той допълни, че не му е известно Путин да е посещавал и други "частни строежи".
Обектът в Геленджик стана известен заради филм на Алексей Навални за "двореца на Путин", надхвърлил 100 милиона гледания в ЮТюб. Филмът показва и разказва за помпозна и строго охранявана резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която руският президент твърди, че не е негова.
01.02.2021, 14:55 часа
372 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha