10 станаха жертвите след пожара в болницата в Букурещ

10 станаха жертвите след пожара в болницата в Букурещ Десет станаха жертвите след пожара в петък в Института за инфекциозни болести "Матей Балш" в Букурещ, съобщава в. "Гъндул".
Още двама пациенти с COVID-19, които се намираха в засегнатото от пожара отделение, починаха днес. Става дума за мъж на 80 години и жена на 70 години, които бяха в критично състояние, предава БТА. 
Министърът на здравеопазването Влад Войкулеску заяви, че "не е имало никаква мярка за противопожарна безопасност" в блока от болничния комплекс, който беше обхванат от пламъци в петък сутринта.
"Когато Здравната инспекция дойде на проверка, тя оставя списък с мерки (...) Не можеш да кажеш, че една болница, която принадлежи на здравното министерство, е освободена от всякаква отговорност. В тази болница има ясни отговорности, трябва да видим какво е сгрешено", коментира Войкулеску.
В неделя около 200 протестиращи поискаха оставката му заради трагедията, а вчера опозиционната Социалдемократическа партия организира протест в парламента и също призова за оттеглянето му от поста.
Пожарът в петък рано сутринта в болница "Матей Балш" е третият подобен инцидент в румънско лечебно заведение за последните месеци. При пожар в отделение за интензивна терапия на COVID-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември загинаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия район загина още един човек.
02.02.2021, 16:32 часа
485 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha