МВР-Враца: Най-много катастрофи стават заради несъобразена скорост

МВР-Враца: Най-много катастрофи стават заради несъобразена скорост Най-много катастрофи във Врачанско са настъпили след движение с несъобразена скорост, съобщиха от полицията. 
Поради тази причина са настъпили 17 пътни инцидента. При 3 от тежките катастрофи са ранени 3-ма пешеходци.
Според органите на МВР трябва да се засили контрола по отношение спазването на Закона за движение по пътищата от страна на пешеходци и водачи на ППС.
Установените участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, намалена е скоростта на движение и забранено изпреварването. Контролът е насочен в зоните на тези участъци. По общинската пътна мрежа няма концентрация на пътнотранспортни произшествия, допълват от полицията. 
Основните причини за инцидентите са несъобразената скорост с пътните условия, рискови изпреварвания и навлизане в лентата за насрещно движение, както и неспазване на пътните знаци и сигнали, неизползване на обезопасителните колани и каски и защитните устройства в леките автомобили, употреба на алкохол, умора и стрес, недостатъчна квалификация на голяма част от водачите и особено на начинаещите и други.

*Снимката е илюстративна
05.02.2021, 11:49 часа
624 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha