В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през януари /статистика/

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през януари /статистика/ Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за 2020 г., а традицията ще продължи и през 2021 г. 
Прави впечатление, че през зимата при някои от колегите има лек спад в интереса към новините, но това най-вероятно е заради изминалите празници и екипите все още не са заработили на пълни обороти. Избухналата пандемия от коронавирус обаче показа, че сайтовете продължават да се радват на сериозна аудитория и остават предпочитан източник на информация за опасната зараза.
И през януари се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От данните личи, че на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През януари, както и през предишните месеци, обаче беше установено мащабно манипулиране броя на посещенията чрез купуване на изкуствен трафик от фейсбук, така че бизнесмените трябва да имат едно наум за посочените цифри. Данните показват, че реалната аудитория на този сайт е едва наполовина от посочените в класацията.
На трета и четвърта позиция отново са „Враца днес“ и „Зов“. Традиционно пети в класирането остават амбициозните колеги от Мездра. За съжаление другите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати и броячите не успяват да регистрират техните данни.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за януари:
1. bulnews.bg……………….……….……….......1 074 347
2. konkurent.bg……………………………................ 387 401
3. vratzadnes.com………….………….…...…….......126 434
4. zovnews.com………………….…...…….…............ 77 548
5. medianews.bg………….………….….....…............70 157
10.02.2021, 08:50 часа
1250 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha