Лекар: Риск от инфаркт и депресия носи рязката смяна на времето

Лекар: Риск от инфаркт и депресия носи рязката смяна на времето Рязката смяна на времето и падането на температурите с над 5 градуса за 24 часа, както се случва през тази седмица, крие риск от инфаркт и задълбочава проблеми с нервите и кръвното налягане, обяви за Lupa.bg столичен лекар.
По думите му няма как тази промяна да не оказва влияние върху човешкия организъм. Особено засегнати са хора с хронични проблеми. Ако имате проблеми с високо или ниско кръвно, сърдечни проблеми и такива с нервната система, то при промяна на времето вероятно изпитвате дискомфорт и дори прилошавания, затова трябва да сте особено внимателни в тези дни.
При ниско атмосферно налягане обикновено пада кръвното налягане и при хора с ниско такова, следват мъчителни часове, докато организмът се адаптира, казва лекарят.
При влага и студ се отключват хронични болки в ставите.
А когато има повишена влажност, хора със сърдечносъдови проблеми не се чувстват никак добре, заради понижаването на кислорода в атмосферата.
При пациентите, които страдат от невровегетативна дистония, често се променя не само физическото, но и емоционалното състояние. Неслучайно лекарите използват термина вегетоневроза. При най-малко нарушение в самочувствието усещат тревога, което на свой ред може да предизвика главоболие, сърцебиене и други неприятни симптоми.
Хора с психични проблеми като тревожност и депресия пък засилват симптомите си, когато навън е облачно или температурите варират.
Според лекарите, за да облекчите състоянието си при нестабилно време, трябва да прекарвате повече време навън, най-добре сред природа. Хората с високо кръвно и тези със сърдечни проблеми трябва да пият чай от глог и каркаде. Хранете се балансирано, не преяждайте, съветват специалисти.
Всички метеочувствителни хора трябва да спят достатъчно и да приемат повече вода.
09.02.2021, 14:09 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha