Безстопанствена тръба унищожава плажа в Крайморие

Безстопанствена тръба унищожава плажа в Крайморие Последните поройни дъждове нанесоха сериозни щети на много от плажните ивици по южното ни Черноморие. Сериозно пострадал е плажът в Крайморие. Южната част на ивицата е прорязана от канализацията за дъждовна вода, а тръбата, която би трябвало да я отвежда навътре в морето, е излязла върху пясъка.
След първите обилни валежи на 11 януари тръбата за отвеждане на дъждовната вода на плажа в Крайморие е разбита. Според концесионера възстановяването ѝ трябва да се поеме от ВиК дружеството. А при всеки следващ дъжд проблемът се задълбочава, защото се отнася голямо количество пясък в морето.
"В момента има в морето вкаран пясък над 1500 кубика, който е отмит от ивицата. Искам да заявя, че това е продължение на това съоръжение и за него имат грижа ВиК-Бургас ", заяви Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие
От водоснабдителното дружество в Бургас обясниха, че тръбата не е тяхна и затова те няма да поемат ремонта на съоръжението.
Концесионерът на плажа увери, че щетите на ивицата ще бъдат възстановени за началото на летния сезон.
„Първо трябва това съоръжение да бъде ремонтирано, защото аз каквото и да направя в момента всеки следващ дъжд фактически ще причинява това, което е в момента", каза концесионерът.
Стопанинът на плаж Крайморие е изпратил писмо до община Бургас, областната администрация, както и до водоснабдителното дружество, за да може проблемът да бъде решен.
13.02.2021, 13:25 часа
398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha