За месец: Ваксинираха 4.6 милиона души срещу COVID-19 в Турция

За месец: Ваксинираха 4.6 милиона души срещу COVID-19 в Турция Снегът и студът не спират медицинските ваксинационни екипи в Турция да посещават за имунизация най-възрастните и уязвими турци, пише "Хюриет дейли нюз".
В някои села в Източна Турция жителите живеят изолирано, особено тези по високите места през зимата, когато пътят до тях с кола е недостъпен.
Лошото време обаче не е пречка за ваксинационните екипи, пише "Хюриет дейли нюз". Изданието публикува направена с дрон снимка, на която медицински екип от петима души гази през преспите сняг, за да стигне до дома на възрастен жител от сeло Каялар в окръг Ван, заявил желание да бъде ваксиниран срещу COVID-19.
Често пъти екипите са принудени да носят ваксините в продължение на километри пеш през дълбок сняг или кал, за да стигнат до селото и да поставят дозата от препарата, пише "Хюриет дейли нюз".
От началото на ваксинационната кампания двата специализирани мобилни екипа за ваксинация в отдалечени селища, са поставили ваксини на над 130 граждани, някои от тях на възраст над сто години.
Най-възрастните хора в Турция се ваксинират по домовете си от медицински екипи, а не в болничните заведения.
Към момента Турция е имунизирала общо 4.6 милиона души, като от тях 780 хиляди са получили и втората доза. Страната извършва досега имунизация с ваксината на китайската фирма “Синовак” - “КоронаВак”, при която интервалът между поставянето на първата и втората доза е 28 дни.
Ваксинацията срещу COVID-19 в Турция започна на 14 януари.
17.02.2021, 14:29 часа
390 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha