ЧЕЗ хвана в крачка Ценко Чоков да краде ток в Галиче, вижте наглата схема

ЧЕЗ хвана в крачка Ценко Чоков да краде ток в Галиче, вижте наглата схема Хванаха скандалния бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков да краде ток, научи агенция BulNews.
Вчера екип на ЧЕЗ във Враца и полиция са разкрили кражба на ток във врачанското село. Проверяващите установили, че бившият дългогодишен кмет на селото и сегашен общински съветник от „Новото време” в Бяла Слатина Ценко Чоков незаконно е свързал кабел от дома си към отиващ към черквата електропровод.
Щетите за електроразпределителното дружество тепърва ще се изчисляват.
Само преди седмица в районния съд в Бяла Слатина бе поредното заседание по дело срещу Чоков за кражба на ток за времето, през което той бе управник на село Галиче. Тогава бе установено, че Ценко Чоков е захранвал с ток фермата си край селото и ползвания от него младежки дом с незаконно присъединяване към електромрежата. Щетите за електроразпределителната мрежа надхвърляха няколко стотин хиляди лева.
През април т.г. предстои дело срещу Ценко Чоков в софийския градски съд за конфискация на имуществото му за 3.2 млн. лв. по искане на антикорупционната комисия.

Ценко Чоков в битка за 153 имота и скъпи коли за 3 200 000 лв.

През миналата година в спецсъда Чоков получи присъда от 4 години и половина затвор за рекет, побой, отвличане и палеж. Бившият кмет на Галиче обжалва наказанието си пред апелативната инстанция. Делото е обявено за решаване, но 11 месеца по-късно магистратите още не са се произнесли.
 
18.02.2021, 09:09 часа
6827 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha