Слънчево време ни очаква днес, температурите тръгват нагоре

Слънчево време ни очаква днес, температурите тръгват нагоре Сутринта днес на много места, главно по поречието на Дунав и в Източна България, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва и намалява, и ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.
Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните ще са предимно между 9° и 13°. Това съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев.
Преди обяд на много места по Черноморието ще има мъгла и ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево. Сутринта в по-ниските части ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта бързо ще подобри, облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.
 
22.02.2021, 08:05 часа
418 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha