За втори ден: Протестиращи студенти окупират Солунския университет

За втори ден: Протестиращи студенти окупират Солунския университет Сградата на администрацията на Солунския университет "Аристотел" остава окупирана за втори ден от студенти и други протестиращи срещу приетия закон, който позволява намесата на полицейски сили на територията на висшите учебни заведения в Гърция, съобщи АНА-МПА.
Окупацията продължава въпреки полицейската операция вчера, при която бяха задържани 31 души. Според информациите в момента в сградата остават около 50 демонстранти, сред които членове на студентски организации, работнически дружества и анархисти. Те призоваха за протест в 11 часа тази сутрин пред сградата на съда в Солун в знак на солидарност със задържаните.
Полицейската операция в сградата на ректората на университета беше извършена вчера след съобщения за вандалски действия в нея, твърдят гръцките власти. От друга страна опозиционната СИРИЗА определи действията на полицията като непредизвикани. Сред задържаните е и секретарят на младежката организация на СИРИЗА в Солун.
23.02.2021, 12:38 часа
142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha