Биткойнът поевтиня рязко

Биткойнът поевтиня рязко Биткойнът поевтинява рязко за втори пореден ден на търговия, отстъпвайки от рекордните нива, достигнати в неделя, тъй като инвеститорите явно са притеснени от прекалено бурното поскъпване на водещата криптовалута от началото на годината и част от тях предпочитат да продават, за да реализират печалби от дългите си позиции, предава Novini.bg.
В началото на днешната европейска търговия биткойнът поевтинява с близо 12% към 48 300 долара, след като през уикенда най-популярната дигитална валута поскъпна до нов исторически връх около 58 300 долара, според данни на CoinDesk.
От понеделник биткойнът вече поевтиня с над 16% от рекордния си неделен връх, но въпреки това все още се търгува с около 75% над нивата си от началото на 2021 г.
Говори се, че зад този ценови спад стои ликвидацията на дълги позиции в биткойни за около 1.5 млрд. долара на криптоборсата Binance, което накара и някои дребни инвеститори да започнат да продават.
Вчерашните коментари по отношение на биткойна на американския финансов министър Джанет Йълн също допринасят за дълбоката низходяща корекция на водещата криптовалута.
Джанет Йелен заяви, че биткойнът е изключително неефективен при осъществяване на трансакции и е силно спекулативен актив. Тя също така отбеляза необходимостта от по-затегната регулация при търговията на криптовалути.
23.02.2021, 15:29 часа
371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha