Двама рецидивисти са задържани по време на специализирана акция в Брусарци /снимки/

Двама рецидивисти са задържани по време на специализирана акция в Брусарци /снимки/ Днес, 23.02.2021 г., под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, съгласувано с Окръжна прокуратура - Монтана, на територията на Брусарци се е провела специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрола за спазване на разпоредбите, касаещи движението по пътищата. Участието в нея са взели служители от Районно управление на МВР-Лом, зонално жандармерийно управление в Монтана и полицейски участък-Брусарци.
Проверени са 23 обекта, 59 моторно превозни средства и 64 лица.
За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани рецидивистите В.А. и С.К. от с. Крива бара, във връзка с водено разследване за кражба от имот на 64-годишна жена. Установени са и са иззети предмети и на други кражби - моторен трион, чували с посуда. Открити са 84 литра алкохол, държан без необходимите документи. На три адреса в града са установени дърва, съхранявани без контролна марка и документи, доказващи произхода им.
Органите на реда са съставили 4 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането и по Закона за горите. Разкрити са 5 престъпления и са заведени 4 заявителски материала.
Преди няколко дни в с. Киселево, област Монтана, беше разкрита нарколаборатория. В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и незаконно отглеждане на растения от рода на конопа е бил задържан 42-годишният Д.К. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност. След задържането му с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа е било внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Окръжният съд в Монтана е наложил на обвиняемия Д.К. мярка за неотклонение - гаранция в пари, която ще бъде обжалвана от държавното обвинение пред Софийския апелативен съд.
23.02.2021, 17:58 часа
4138 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha