Летище "Хийтроу" със загуба от 2 млрд. паунда през 2020 г.

Летище "Хийтроу" със загуба от 2 млрд. паунда през 2020 г. Британското летище "Хийтроу" (Heathrow) се оказа на годишна загуба от 2 млрд. паунда през 2020 г, след като заради коронавирусната пандемия броят на пътниците се срина до нива, които за последно бяха наблюдавани през 70-те години на миналия век.
"Хийтроу" съобщи в сряда, че броят на пътниците през миналата година е спаднал със 73% в сравнение с предходната година, или от 80.9 милиона до едва 22.1 милиона.
В същото време общите приходи са намалели с 62% до 1.18 млрд. британски лири, което е довело до годишна загуба преди облагането с данъци от 2.01 млрд. паунда (около 2.8 млрд. долара).
"2020 г. беше една от най-предизвикателните ни години, но въпреки загубите от 2 млрд. паунда и свиването на броя на пътниците до нива, които не сме виждали от 70-те години на миналия век насам, аз съм изключително горд от начина, по който нашите колеги поддържат нашите пътници в безопасност и централният летищен хъб на Великобритания остана отворен за жизненоважни доставки през цялото време", заяви главният изпълнителен директор на летище "Хийтроу" Джон Холанд-Кей.
Компанията заяви, че подкрепя плана на британското правителство за рестартиране на пътуванията и че ще работи с Глобалната работна група за пътувания към правителството на Обединеното кралство, за да помогне за "безопасното рестартиране на международните пътувания и търговията в световен мащаб".
От "Хийтроу" призоваха правителството да приеме общ международен стандарт за пътуване, за да позволи пътуването да се рестартира през лятото и да осигури данъчни облекчения за летищата, за да им помогне да излязат от кризата.
24.02.2021, 13:09 часа
320 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha