Полша въвежда по-строги мерки срещу COVID-19

Полша въвежда по-строги мерки срещу COVID-19 Полша ще обяви днес по-строги ограничения срещу разпространението на коронавируса, главно в районите, засегнати от т.нар. британски щам, каза здравният министър Адам Неджелски, цитиран от Ройтерс.
Пред радио "Ток Еф Ем" той съобщи, че за последните 24 часа в страната са били регистрирани 12 146 нови случая, което е с 3500 повече от дневния прираст за седмица назад.
"Отиваме в посока да забраним влизанията през границата. Ще поискаме също официална промяна относно носенето на предпазни щитове за лице или шалове вместо маски и ще трябва да има ограничения по региони", каза министърът. По думите му новите мерки може да влязат в сила в събота или по-рано.
Полша разхлаби някои ограничения, като отвори ски курортите, кината, театрите и хотелите при съкратен наполовина капацитет. Но властите предупредиха, че този облекчен режим режим може да бъде отменен в зависимост от развитието на пандемията.
Неджелски е казвал преди, че пикът на третата вълна в Полша се очаква към края на март и началото на април, припомня Ройтерс.
24.02.2021, 15:38 часа
336 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha