Над 30 нелегални мигранти бяха спрени от румънската гранична полиция

Над 30 нелегални мигранти бяха спрени от румънската гранична полиция Близо 30 мигранти от Афганистан, Пакистан, Тунис и Мароко бяха заловени от румънската гранична полиция в окръг Арад при опити да преминат нелегално румънско-унгарската граница, предаде агенция Аджерпрес. Част от мигрантите бяха намерени в два камиони, управлявани от българи.
При проверка на камион, управляван от български гражданин, на граничен пункт Нъдлак 1 са открити девет мигранти от Афганистан и Пакистан на възраст между 16 и 31 години.
Мигрантите се криели между чували със слънчогледово семе, превозвани от България за Германия, съобщава румънската гранична полиция в окръг Арад (Западна Румъния).
На граничен пункт Нъдлак 2 също в камион, управляван от българин, били намерени четири деца от Афганистан на възраст между 12 и 16 години. Камионът превозвал авточасти за Германия. Децата били със статут на кандидати за убежище в Румъния.
На пункта Вършанд гранична полиция е открила в ТИР, управляван от гръцки гражданин, шестима афганистанци на възраст между 16 и 21 години, кандидати за убежище в Румъния. ТИР-ът превозвал алуминиеви профили за Нидерландия.
В района на град Нъдлак румънски полицаи открили на около 200 метра от границата с Унгария група от 10 души, които вървели пеша през полето. След като не могли да оправдаят присъствието си в зоната, те били отведени в управлението на граничния пункт. Разследването установило, че са граждани на Афганистан, Тунис и Мароко на възраст между 14 и 29 години.
Разследването по случаите продължава. Аджерпрес съобщава още, че граничната полиция в Сату Маре (най-северозападния румънски окръг), е спряла трима граждани на Камерун, Того и Коморските острови при опит да прекосят нелегално границата с Унгария през граничен пункт Сигету Мармацией.
24.02.2021, 15:25 часа
506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha