Осъдиха на 3 години и половина затвор рецидивист, ограбил и отвлякъл мъж в Монтанско

Осъдиха на 3 години и половина затвор рецидивист, ограбил и отвлякъл мъж в Монтанско Окръжен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемите Ц. И. М. и С. Ш. Ш., за наказание от  3 години и 6 месеца затвор ефективно за първия и 3 години „Лишаване от свобода“ условно за втория за извършени от тях престъпления - грабеж, отвличане и изнудване. Според обвинителния акт през нощта на 16 юли 2020 г. 36 годишният Ц. И. М.  от село Владимирово в съучастие със  С. Ш. Ш. /27 г./ от село Глава, област Плевен, влезли в дома на 56-годишния М. И. Н. в село Септемврийци, заплашили го с убийство и му отнели със сила мобилен телефон, 1150 лева и нож. След грабежа двамата отвлекли М. И. Н. и на сутринта го отвели с кола до банка в Монтана, за да изтегли и да им предаде 20 000 лева. Престъплението останало недовършено поради независещи от извършителите причини – служители на банката информирали полицията за случая, двамата били задържани и срещу тях било образувано досъдебно производство.  
Пред съда Ц. И. М. – осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказания: 2 години „Лишаване от свобода“ за извършения грабеж, 3 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“ за отвличането на М. И. Н. и 1 година и 9 месеца „Лишаване от свобода“  за опита да го принудят да изтегли от сметката си и да им предаде 20 000 лева. От трите наложени наказания съдът определи на Ц. И. М  едно общо, най-тежкото наказание - 3 години и 6 месеца затвор, които да изтърпи при първоначален „общ“  режим. Той трябва да заплати и 284.38 лева по сметка на ОД на МВР – Монтана за разноски по делото.
Пред съда и вторият обвиняем С. Ш. Ш. – неосъждан досега, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказания: 1 година и 6 месеца  „Лишаване от свобода“ за извършения в съучастие грабеж, 3 години „Лишаване от свобода“ за отвличането на М. И. Н.  и 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“  за опита за принуда на похитения да им предаде 20 000 лева. Измежду така наложените наказания съдът определи на С. Ш. Ш. едно общо, най-тежкото – 3 години „Лишаване от свобода“, което се отлага с 5 години изпитателен срок. Той трябва да заплати и 284.37 лева разноски по делото по сметка на ОД на МВР - Монтана.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
28.02.2021, 10:27 часа
859 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha