"Монтана" взе точка от гостуването си на "Ботев" в Пловдив /снимки/

"Монтана" взе точка от гостуването си на "Ботев" в Пловдив /снимки/ Отборите на "Ботев" (Пловдив) и "Монтана" не се победиха в мач от 19-ия кръг на efbet Лига.
Двата тима завършиха наравно 1:1, като първо Николай Минков (48) изведе гостите напред, а Мишел Еспиноса (83) изравни за "канарчетата" с красив гол. Така пловдивчани продължават без успех под ръководството на наставника Азрудин Валентич. Преди това те загубиха от "Арда" (Кърджали) с 0:2 и завършиха наравно 2:2 с "Царско село". 
"Ботев" излезе с амбицията да постигне първа победа под ръководството на новия си треньор Азрудин Валентич. "Канарчетата" са на незавидното 12-о място в класирането и оттук до края на сезона трябва да са убедителни на собствен терен. 
"Монтана" взе много ценна победа в предишния кръг, когато надви с 1:0 ЦСКА 1948. На старта на пролетния дял отборът на Атанас Атанасов загуби с 0:2 от Левски, но и тогава показа приличен футбол. Преди това монтанчани нямаха успех в 9 поредни шампионатни мача.
Мачът започна с нормално темпо и двата отбора по-скоро проучваха своя съперник, без да се впускат в атаки от самото начало. Логично до изиграването на десетата минута двамата вратари не трябваше да се намесват. Постепенно футболистите на Ботев наложиха по-трайно владение на топката, а гостите от "Монтана" чакаха на контраатака.
В 24-ата минута удар на Реда Рабей от фаул премина високо над вратата на Благой Макенджиев. Четири минути по-късно центриране на Александър Башлиев от десния фланг намери Давид Кики в наказателното поле. Левият защитник на Монтана нанесе удар с глава, който бе слаб и не затрудни Аргилашки. 
В 34-ата минута гостите от "Монтана" имаха претенции за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Марио Младеновски. Бранителят опита да блокира силен шут на противник, като първо топката се отби в главата му. Главният съдия на мача Иво Андреев даде сигнал играта на продължи. В 37-ата минута Макенджиев трябваше да се намесва при опасен удар на Атанас Илиев, насочен в долния му десен ъгъл. 
В 42-ата минута Виктор Генев засече центриране на Кевин Янсон от корнер. Бранителят продължи топката към вратата, но там Иван Михов изчисти от голлинията. 
Най-чистата ситуация за гол дойде в 45-ата минута и тя бе на сметката на Ботев. Благой Макенджиев изпусна топката при центриране от лявото крило. Атанас Илиев нанесе удар със задна ножица, при който топката се отби в горната греда и падна на голлинията, след което беше изчистена. "Канарчетата" имаха претенции, че топката е влязла във вратата, но тя не бе влязла с пълния си обем.
Второто полувреме започна силно за "Монтана" и футболистите на Атанас Атанасов поведоха в резултата в 48-ата минута. Чудесна триходова атака между Тасев, Башлиев и Каменов завърши с пас по земя към втора греда, където Николай Минков с шпагат засече за 1:0.
След допуснатия гол футболистите на "Ботев" тръгнаха в атака в търсене на изравнително попадение. Най-търсен в предни позиции и то с дълги топки и центрирания бе Атанас Илиев. В 68-ата минута Тони Тасев намери чудесно зад гърба на защитата на "Ботев" своя съотборник Стефан Каменов. Той нанесе удар, но Георги Аргилашки внимаваше и спаси. Силен шут на Славчо Шоколаров беше уловен от Макенджиев минути по-късно.

"Ботев" /Пловдив/ - "Монтана" 1:!

0:1 Николай Минков (48)
1:1 Мишел Еспиноса (83)

Стартови състави:
"Ботев": Георги Аргилашки, Виктор Генев, Марио Младеновски, Кевин Янсон, Филип Филипов, Салиф Сисе, Па Конате, Димитър Тонев, Реда Рабей, Емануел Току, Атанас Илиев;
"Монтана": Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Иван Михов, Давид Кики, Стефан Цонков, Раян Сенхаджи, Радослав Терзиев, Стефан Каменов, Тони Тасев, Николай Минков, Янко Ангелов; 

Съдия: Иво Андреев
Стадион: "Ботев 1912"
28.02.2021, 16:25 часа
716 1
Коментари

Ботев Враца

28.02.2021, 19:42 часа
Монтана не са старчоците от Ботев Вр и с некадърен тренер, в другия кръг ще вземат и 3 точки от Враца ако няма радикални промени
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha