Коронавирусът налази Военноморските сили

Коронавирусът налази Военноморските сили При подготовката за участие на екипажи от Военноморските сили в учението „Посейдон – 21“ , са установени случаи на заболели от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.
"С цел да се избегне разпространението на заболяването по време на плаване и да се опази здравето на военнослужещите е взето решение екипажите на българските кораби да останат под карантина. Така при необходимост ще може да бъде оказана незабавна медицинска помощ на военнослужещите. Евентуално разпространение на СОVID-19 би попречило и на постигането на целите на учението", уточниха от там. 
Противоминното учение с наименованието „Посейдон“ се провежда ежегодно от 2002 г. насам. Негови домакини на ротационен принцип са военноморските сили на България и на Румъния. Освен български и румънски военни кораби в учението участва и Втората постоянна противоминна група на НАТО.
Учението се планира и се ръководи по стандартите и процедурите на НАТО.  През 2020 г. домакин на  българо-румънското противоминно учение „Посейдон – 2020“  беше Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на българските Военноморски сили
01.03.2021, 13:49 часа
337 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha