Франция ще ваксинира с „АстраЗенека“ и възрастните

Франция ще ваксинира с „АстраЗенека“ и възрастните Франция променя досегашната си политика и обяви, че ще поставя ваксината на „АстраЗенека“ и на хора над 65 години, предават световните агенции. По думите на здравния министър Оливие Веран става дума за хора между 65 и 74 години със съпътстващи заболявания.
Миналия месец Париж одобри ваксината само за хора под 65 години, като посочи, че липсват достатъчно данни как тя действа при по-възрастните. Макар и ваксината да се употребява широко във Великобритания, няколко европейски държави одобриха само ограниченото й ползване.
Пред телевизия „Франс 2“ късно снощи Веран посочи, че възрастните могат да се сдобият с ваксината от личните си лекари, болниците, а съвсем скоро и от аптеките. На хората над 75 години ще продължат да бъдат поставяни ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“.
През януари френският президент Еманюел Макрон заяви, че ваксината на „АстраЗенека“ не е достатъчно ефикасни при възрастните хора. Твърдението му беше отхвърлено както от учените, така и от британските власти. С появата на повече данни френснките валсти промениха позицията си. Досега във Франция са поставени 273 000 дози от ваксината на „АстраЗенека“ от получени 1.7 милиона кък края на февруари.
02.03.2021, 12:49 часа
299 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha