Хиляди очакват началото на тържествата на връх Шипка /снимки/

Хиляди очакват началото на тържествата на връх Шипка /снимки/ Хиляди българи от двете страни на Балкана изкачиха тази сутрин връх Шипка и вече са заели позиции около Паметника на свободата и в неговите подстъпи. Те очакват началото на тържествата, което е предвидено за 11.30 часа. Очаква се на върха да дойде и президентът Румен Радев. 
За разлика от предните дни времето на Шипка днес е топло и слънчево, което помага за приповдигнатото настроение на хората. Освен традиционните български и руски знамена, сред мнозинството се виждат плакати с портрета на президента Радев и надпис "Вярваме във вас". 
Полицията е създала добър ред и хората се качват пеш на Шипка, след като са оставили колите си по протежение на километри от северната и южната страна на пътя от Габрово за Казанлък. 
Въпреки забраната за официално честване заради пандемията от COVID-19 на върха има и войници, които ще поднесат венците от името на официалните български институции и вероятно ще поздравят по армейски върховния главнокомандващ Румен Радев. 
03.03.2021, 11:18 часа
591 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha