Фейсбук отменя забраната за реклами по политически и социални въпроси

Фейсбук отменя забраната за реклами по политически и социални въпроси Фейсбук отменя забраната си за публикуване на рекламни клипове по политически и социални въпроси, която беше въведена след президентските избори в САЩ през 2020 г., предаде Асошиейтед прес.
Политически кандидати, групи и други лица ще могат да пускат такива реклами във фейсбук и инстаграм от днес.
Спирането на политическите реклами беше една от мерките, които Фейсбук въведе след изборите през ноември в опит да гарантира, че платформата му няма да се ползва за сеене на хаос и разпространяване на дезинформация. Социалната мрежа спря публикуването на американски политически реклами след края на гласуването на 3 ноември. Тогава Фейсбук каза, че спирането им е временно, но не посочи докога ще трае забраната, предаде БТА.
"Получихме много мнения за това и научихме повече неща за политическите и предизборните реклами през този изборен цикъл. В резултат на това планираме да използваме следващите месеци, за да видим отблизо как работят тези реклами в нашата мрежа, за да преценим къде може да са нужни още промени", съобщи вчера Фейсбук в блога си.
04.03.2021, 12:09 часа
736 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha