"Локомотив" /Мездра/ елиминира "Спартак" /Плевен/ за Купата на аматьорската футболна лига /снимки/

"Локомотив" /Мездра/ елиминира "Спартак" /Плевен/ за Купата на аматьорската футболна лига /снимки/ "Локомотив" /Мездра/ победи "Спартак" /Плевен/ с 2:1 в среща от турнира за Купата на Аматьорската футбола лига, която се игра на градския стадион в Мездра.
Така момчетата на треньора Николай Нинов се класираха за единия от двата зонални полуфинала, в който ще се изправят срещу "Пещера" /Гала̀та/.
Съперници в другия полуфинал на 17 март са "Бдин 1923" /Видин/ и "Левски 2020" /Лом/. Победителите от тези двубои ще излъчат представителя на Зона „Северозападна България“ на полуфиналите от надпреварата за трофея през сезон 2020/2021 г.
Валдемар Стоянов изведе домакините напред в резултата в 30-ата минута на мача - централният нападател на „черно-белите“ се разписа хладнокръвно от пеналта, възползвайки се от извеждащ пас на юношата на "Локомотив" /София/ Методи Янков.
Пет минути по-късно Александър Младенов от гостите стреля технично от пряк свободен удар на сантиметри от левия „петак“ на вратата на локомотивци.
В самото начало на второто полувреме Стоянов отправи атрактивен изстрел от въздуха, но вратарят на плевенчани Димитър Височков успя да избие в корнер, а в 68-ата минута Николай Генов шутира покрай десния страничен стълб на противниковата врата.
Така се стигна до 72-ата минута, когато халфът на „железничарите“ Гроздан Илиев изненада с коварен удар от средна дистанция Височков и покачи на 2:0.
Крайното 2:1 оформи Михаил Иванов пет минути преди края на редовното време, а в даденото от главния рефер Ивайло Тодоров от Монтана добавено време отново той стреля опасно, но вратарят на мездренци Кристиян Дяков внимаваше и парира удара му.
Локомотивци посветиха победата на своя съотборник Светослав Валериев, който на 3 март навърши Христова възраст.
"Локомотив" Мездра/ игра в състав: Кристиян Дяков, Камен Каменов, Васислав Димитров, Цветко Иванов, Митко Красимиров, Светослав Валериев (85 мин. Константин Здравков), Гроздан Илиев, Давид Стоянов (27 мин. Николай Генов), Милен Василев, Валдемар Стоянов (кап.) и Методи Янков (85 мин. Християн Елисейски).
Тази неделя, 7 март, "Локо" /Мездра/ гостува на "Академик" /Свищов/ в среща от 20-ия кръг на първенството в Северозападната Трета лига. Двубоят е от 14.30 часа в крайдунавския град.
 
04.03.2021, 16:55 часа
731 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha