Затвориха плажове южно от Синди след нападение на акула

Затвориха плажове южно от Синди след нападение на акула Плажовете близо до Меримбула, на около 430 километра южно от Сидни, бяха затворени за 24 часа, след като жена на 60-годишна възраст беше нападната от акула в събота сутринта, съобщи спасителните служби на Нов Южен Уелс.
Около 20-километрова плажна ивица бе затворена, след като жената беше ухапана по бедрото от акула, докато плувала на централния плаж на Меримбула, съобщи ДПА, позовавайки се на местните плажни спасителни служби.
Жертвата на нападението е претърпяла множество рани при това "ужасяващо събитие", каза представителка на спасителни служби.
Фаталните атаки на акули в австралийски води са се увеличили осем пъти през 2020 година и тя стана най-смъртоносната от 1934-а, отбелязва ДПА.
Миналата година в Австралия са регистрирани осем смъртоносни атаки от акули, според данните на зоопарка на Таронга, който е основен източник на данни за нападения на акули в страната. През последните близо 50 години е имало средно на година по едно нападение, а през 2019 година - нито едно.
13.03.2021, 14:54 часа
780 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha