50 фирми от Монтанско получиха подкрепа с оборотен капитал за близо 295 хил. лв.

50 фирми от Монтанско получиха подкрепа с оборотен капитал за близо 295 хил. лв. 50 са фирмите от област Монтана, получили подкрепа с оборотен капитал за близо 295 000 лв., научи агенция BulNews.
Частично одобрение са получили 3 фирми, а откази са постановени на 33 кандидати, които не са отговаряли на изискванията за отпускането на помощта.
Над 64 млн. лв. са изпплатени от НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал на 5440 дружества, засегнати от противоепидемичните мерки.
Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през март. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия, утвърдени от изпълнителния директор на агенцията със Заповед № ЗЦУ-372/ 02.03.2021 г., публикувана в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“.
Те ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за февруари и март 2021 г. в случай, че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки. На всяка от компаниите, която е одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март 2021 г.
Участието в новата процедура без одобрение на подадено заявление и изпратено уведомление от НАП не е възможно.
15.03.2021, 16:55 часа
827 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha